четвер, 30 серпня 2012 15:23

Віктор Медведчук: Україні необхідно подумати над форматом співпраці з БРІКС

Віктор Медведчук: Україні необхідно подумати над форматом співпраці з БРІКС

Віктор Медведчук у своїй статті, опублікованій в газеті "Комсомольська правда в Україні", закликав українських дипломатів шукати нові зовнішньополітичні орієнтири, зокрема - розвивати співробітництво з країнами БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР) і ШОС (Шанхайською організацією співпраці).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варто чекати на другу державну

"Мета України сьогодні - зайняти максимально вигідне положення в світовій економіці. Її досягнення безпосередньо залежить від того, з ким і якими темпами наша країна буде розвивати співробітництво. І якщо ми будемо мислити стратегічно, то пошук форми співпраці з БРІКС стане для нас одним з першочергових завдань", - вважає Медведчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У парламент потраплять п'ять партій. Але це не означає, що не потраплять інші"

За його словами, у сьогоднішній системі багатополярних відносин, що формується, для України важливо розвивати співпрацю з різними світовими центрами. Що стосується Євросоюзу, то "ЄС не розглядає нашу країну як потенційного члена, та й сам ЄС зараз переживає кризу, і ніхто сьогодні не може сказати, чи збережеться цей союз, а якщо й збережеться, то в якому вигляді". На підтвердження ідеї про необхідність переорієнтації зовнішньополітичних векторів нашої дипломатії на нових світових лідерів ініціатор Громадської організації "Український вибір" посилається на думку голови правління Goldman Sachs Джима О'Ніла: "Європейська економічна криза тільки підсилила роль країн БРІКС в світовій економіці".

Зараз ви читаєте новину «Віктор Медведчук: Україні необхідно подумати над форматом співпраці з БРІКС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі