неділя, 02 липня 2017 10:29

Військові моряки повернуть Крим Україні – Парубій

Військові моряки повернуть Крим Україні – Парубій
Голова Верховної Ради Андрія Парубія привітав військових моряків з нагоди Дня військово-морських сил ЗСУ. Фото: Військо України

Допоможуть повернути Крим Україні та відновити українські військово-морські бази на півострові – українські військові моряки.

Про це йдеться y привітанні голови Верховної Ради Андрія Парубія з нагоди Дня військово-морських сил ЗСУ.

"Переконаний, що українські військові моряки прийдуть до Криму, повернуть його Україні та відновлять наші військово-морські бази на півострові",- йдеться y привітанні спікера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візовий режим з Росією, пояс проти Путіна - що сказав Парубій журналістам

Парубій провів паралель із повстанням військових-моряків на кораблі СКР-112 1992-го. Вони, попри переслідування проросійського командування Чорноморського флоту, склали присягу на вірність України.

"Росіяни не захотіли відпустити СКР-112. Розпочалися переслідування та перестрілка між кораблями, були задіяні навіть військові літаки. Та тільки завдяки мужності та відданості присязі і Україні сторожовий корабель СКР-112 підняв український державний прапор та перейшов до складу Військово-Морських Сил України", - нагадав Парубій.

Ця подія стала символом народження нового військово-морського флоту України, переконаний спікер.

2 липня відзначають День Військово-морських сил Збройних сил України. Його встановили згідно з указом президента у 12 червні 2015 року. Вперше свято відзначали у Севастополі 1 серпня 1997-го. Того дня на колишніх кораблях Чорноморського флоту ВМФ СРСР, що перейшли до складу ВМС України, урочисто підняля військово-морські прапори України.

Зараз ви читаєте новину «Військові моряки повернуть Крим Україні – Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі