вівторок, 08 червня 2021 04:15

Вийшла остання частина розслідування "плівок Медведчука": кум Путіна домовляється з Росією про постачання електрики і газу, про полонених не йдеться

Вийшла остання частина розслідування "плівок Медведчука": кум Путіна домовляється з Росією про постачання електрики і газу, про полонених не йдеться
Вийшла остання частина розслідувань про Медведчука. Фото: РБК

Оприлюднили останню частину плівок нардепа та одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука.

На них він влізає у перемовини Росії та України щодо газу, домовляється про поставки електрики в анексований Крим та лише трохи торкається питання полонених, йдеться у розслідуванні Bihus.Info на YouTube.

Медведчук у жовтні 2014 року обговорює з міністром енергетики Росії Олександром Новаком та головою російського "Газпрому" Олексієм Міллером питання поставок газу. Того місяця у Брюсселі була зустріч міністрів енергетики Росії і України, а також голів "Нафтогазу" і "Газпрому". Але перед цим Медведчук кілька днів обговорював це питання та навіть літав до Москви на перемовини.

В одній із розмов Медведчука та Міллера останній скаржився, що після розмов з Коболєвим вони не можуть досягти компромісу щодо ціни.

За даними журналістів, Україна прагнула внести ціну на газ у контракт, але РФ наполягала, щоб вона була зафіксована в іншому документі, наприклад в міжурядовому. Зрештою у контракті ціну так і не прописали.

Також Медведчук фігурував у перемовинах щодо постачань електроенергії в анексований Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Адміністрації президента був державний зрадник - прокуратура

Санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктор Медведчука, якого підозрюють у державній зраді, ударили по рейтингу ОПЗЖ. 2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла остання частина розслідування "плівок Медведчука": кум Путіна домовляється з Росією про постачання електрики і газу, про полонених не йдеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі