четвер, 18 серпня 2016 14:43

Війна між НАБУ та Генпрокуратурою не закінчилася - Найєм

Війна між НАБУ та Генпрокуратурою не закінчилася - Найєм
Фото: tsn.ua

Спільний брифінг генерального прокурора Юрія Луценка та глави НАБУ Артема Ситника важко назвати примиренням.

Таку думку висловив народний депутат Мустафа Найєм у Facebook.

"Відчуття, що Юрій Віталійович або не зовсім контролює ситуацію в Генеральній прокуратурі, або не відчуває ситуацію, або обрав кругову поруку. Я не дуже розумію, як окремо взятий департамент (якого, як стверджує генпрокурор, не існує, але який, за його ж словами, веде низку резонансних справ) приймає самостійні рішення не випускати і допитувати з пристрастю працівників іншого правоохоронного органу, не ставлячи до відома своє керівництво", - зазначає Найєм.

Він наголосив, що Луценко визнав застосування працівниками ГПУ незаконних методів щодо працівників НАБУ. Однак від роботи цих людей не усунув.

"Є тонка грань між професійною солідарністю і круговою порукою. Вона проходить рівно там, де закінчуються посадові обов'язки і починається зловживання службовими повноваженнями. І одна з ключових помилок багатьох чиновників у кризові моменти, особливо в системі правоохоронних органів, полягає в неправильному виборі стратегічного партнера: між суспільством і підлеглими вони вибирають підлеглих. Через страх втратити контроль над системою і відданість колективу, вони вважають за краще кришування зловживань, а не об'єктивну оцінку ситуації", - написав Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко і Ситник обговорили конфлікт

Нагадаємо, Генпрокуратура вилучила документи Національного антикорупційного бюро. 12 серпня у ГПУ заявили, що спецназ НАБУ побив 3 його працівників, які стежили за слідчим Генпрокуратури Дмитром Сусом.

ГПУ назвала стеження незаконним. У свою чергу в НАБУ стверджують, що мали відповідне рішення суду.

Матеріали конфлікту передали в Службу безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Війна між НАБУ та Генпрокуратурою не закінчилася - Найєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі