четвер, 18 липня 2024 15:16

Від Зеленського вимагають перевірити командування вісьмох бригад

Від Зеленського вимагають перевірити командування вісьмох бригад
Командувачів звинувачують у неналежному ставленні до військових. Фото: Генштаб ЗСУ

Родини зниклих безвісти українських військових створили петицію до президента Володимира Зеленського із закликом вжити заходів для забезпечення прозорості дій командування деяких військових бригад, бійці яких зникають та гинуть на фронті.

Авторка петиції пише, що її близький зник під час виконання службових обовʼязків і їй про нього нічого не відомо.

"Проблема надзвичайно гострою на всіх напрямках фронту, де масово зникають військовослужбовці. Але особливо це стосується 47 ОМБр, 110 ОМБр, 142 ОПБр, 68 ОЄБр, 27 РеАБр, 2 ОБр, 144 ОПБр, 31 ОМБр", - йдеться у петиції.

У звернення пишуть, що військових цих бригад відправляють на позиції без належної інформації та забезпечення, що значно підвищує ризик їхнього зникнення та загибелі. При цьому командування не надає родинам військових пояснень щодо обставин зникнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азовець" написав заяву щодо загибелі українських військових на генерала Содоля - ЗМІ

"Військові не повинні гинути через недбалість та невідповідальне ставлення командування до їхнього життя", - наголошую петиції.

У документі вимагають забезпечити прозорість та регулярне інформування родин військових про їхнє місцеперебування та обставини зникнення, а також провести незалежне розслідування кожного випадку зникнення військових. Просять забезпечити належну відповідальність командування "за недбалість або неправильні рішення, які призводять до зникнення або загибелі військових".

Автори звернення вимагають, щоб у бригадах провели аудит та впровадили систему моніторингу дій командування та підрозділів для запобігання.

"Нам потрібна чесна і відкрита комунікація. Ми більше не можемо залишатися в невідомості щодо долі наших синів, чоловіків і братів. Ми розуміємо, що війна - це надзвичайно складна та небезпечна ситуація, але ми віримо, що наші близькі заслуговують повернутися додому живими!" - підсумували у тексті петиції.

Захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук ("Пташка") звинуватила у непрофесійності командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука, чиї "злочинні" накази призвели до загибелі великої кількості військових.

Вона закликала президента України Володимира Зеленського провести службову перевірку дій командира Шевчука.

Зараз ви читаєте новину «Від Зеленського вимагають перевірити командування вісьмох бригад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі