понеділок, 05 грудня 2011 11:32

Від Литвина вимагають заборонити рекламу сигарет

Від Литвина вимагають заборонити рекламу сигарет

Під будівлею комітетів Верховної Ради представники громадянських організацій вимагають припинити саботаж антитютюнового законопроекту №5164.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Вони тримають плакати: "Отруйну рекламу тютюну і алкоголою - під заборону!", "Стоп рекламі сигарет!", "Реклама сигарет поруч із цукерками - злочин проти дітей".

Один із організаторів акції Віталій Черняхівський, головний координатор громадянської кампанії "Форум" наголосив: "Ситуація стала нестерпною - пройшло 26 місяців від початку реєстрації законопроекту і 74 дні після прийняття законопроекту у 2 читанні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еротичну рекламу приберуть з вулиць

За словами Черняхівського, після того як 22 вересня депутати проголосували про ухвалення цього законопроекту у 2 читанні, до законопроекту було внесено певні зміни. Так, незважаючи на те, що під час голосування депутати проголосували за заборону реклами тютюнових виробів у місцях продажу та про заборону тютюновим компаніям виступати спонсорами будь-яких заходів, ці пункти знову з'явилися у законопроекті.

Черніховський впевнений, що ці зміни внесли з відома Олени Бондаренко та Олени Кондратюк. Також він упевнений, що прийняття законопроекту свідомо саботується табачними компаніями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підхід — зменшити паління через зменшення реклами сигарет — апріорі хибний"

Мітингувальники вимагають, щоб текст привели у відповідність до того, за який проголосували 22 вересня і щонайшвидше його підписали, аби у новий рік Україна увійшла вже без реклами тютюнових виробів.

Протестувальники вигукують: "Литвин, підпиши закон" та "Ні реклами сигарет". Організували акцію Центр громадянського предситавництва "Життя", громадянська кампанія "Форум" та "Твереза Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів обіцяє, що українці скоро не побачать реклами цигарок

Загалом мітингувальників близько 20 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Від Литвина вимагають заборонити рекламу сигарет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі