понеділок, 01 квітня 2019 16:08

Вибори провели чудово, але потрібні теледебати - європейські спостерігачі

Вибори провели чудово, але потрібні теледебати - європейські спостерігачі
В ОБСЄ кажуть, що потрібні теледебати.

Перший тур виборів президента України був конкурентним і громадяни мали можливість вільного волевиявлення. Про це заявили в Місії спостерігачів ОБСЄ.

"Ми можемо говорити, безумовно, що це були конкурентні вибори і була забезпечена можливість голосувати за того кандидата, якого обирав громадянин. Безумовно, все буде визначатися в другому турі", - сказав президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілка Канерва, пише "Інтерфакс-Україна"

Разом з тим міжнародний спостерігач заявив: дебати на телебаченні кандидатів у президенти є важливим інструментом передвиборної кампанії і повинні стати традицією в Україні.

Президент ОБСЄ провів прес-конференції разом з представниками місії міжнародних спостерігачів у складі представників Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї НАТО та Європейського парламенту.

"Вибори були дуже чітко організовані і не було ніяких обмежень", - заявив представник групи спостерігачів від ПАРЄ Март ван де Вен.

Разом з тим, серед кандидатів були також і технічні, що "не сприяє демократії".

Представник НАТО Міхал Щерба висловив переконання, що "Україна йде шляхом демократичних змін".

"ПА НАТО єдина в тому, щоб підтримати всі спроби України, щоб отримати незалежність і в боротьбі з російською агресією", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За теперішньої явки Зеленський виграє у Порошенка

31 березня відбулися вибори президента України.

Станом на 15.45. Центральна виборча комісія опрацювала понад 83% протоколів. До другого туру проходять шоумен Володимир Зеленський - 30,37% і чинний президент Петро Порошенко - 16,02%.

Зараз ви читаєте новину «Вибори провели чудово, але потрібні теледебати - європейські спостерігачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі