понеділок, 15 жовтня 2012 07:00

"Вибори не вихід – вихід боротьба", - автономи провели марш УПА
20

Фото: Фото: Євген Борісов

"Волю народам, волю людині", - під таким гаслом пройшов у Львові молодіжний марш присвячений 70-річчю від дня заснування Української повстанської армії організований рухом автономних націоналістів "Опір".

Акція мала розпочатися о 17:00 у центрі міста біля пам'ятника В'ячеславу Чорноволу. Люди почали збиратися завчасно. Проте основна маса прийшла не вчасно. Через це початок маршу затягнувся.

Учасникам акції роздали червоно-чорні прапори, що символізують пролиту червону кров за чорну землю, та чорні прапори з символом "Ідея нації". Людей вибудували у ряди по 6 людей. Попереду колони стояли 4 барабанщики, за ними центральний банер із гаслом "Воля народам, воля людині". У колоні не було жодного державного прапора.

"Зараз держава – це репресивний орган, який вичавлює з людей усі соки, щоб збагатити політиків, тому ми не використовуємо державний прапор, - пояснив співорганізатор маршу Микола Палій. – Влада підвищує податки, підвищує пенсійний вік, забирає правдиву історію, забирає мову. Руйнує армію й озброює міліцію, готується продавати людей із землею, як було при Катерині другій. Тому нараз синьо-жовтий прапор не наш. Ми боремося за нього, це прапор нашої свободи, але його треба здобути перш ніж підіймати".

Попереду та позаду людей їхали автомобілі міліції. Спеціально для проходу людей зупиняли рух транспорту. Колона пройшла через площу Ринок, вулицею Дорошенка, Степана Бандери та зупинилася біля пам'ятника провіднику ОУН революційної.

Понад 90% учасників акції – це молодь від 16 до 30 років. Дорогою люди вигукували: "Слава Україні, Героям Слава", "Слава нації, смерть ворогам", "Мир хатам, війна палацам", "Вибори не вихід, вихід боротьба", "Свобода, рівність, народна солідарність", "Воля, нація, соціалізм", "Воля народам – воля людині", "Владу радам – власність громадам" та інші.

Проходячи вулицю Дорошенка кілька хлопців у масках запалили димові шашки, від чого вулицю затягнули білими димом. Звертаючи з вулиці Дорошенка на Бандери колона зупинилася біля пам'ятника жертвам політичних репресій, усі опустили стяги й провели хвилину мовчання. Після цього заряджаючий вигукнув "Свободу чесним, свободу Павлюченкам!", колона повторила, й так кілька разів. Павлюченки – батько й син, яких засудили до довічного й15 років ув'язнення відповідно за вбивство,я кого вони не скоювали.

Біля пам'ятника люди вибудувалися напівколом і провели віче.

"УПА боролася за Україну. Про це знають усі й говорять політики, - говорив промовець Євген Герасименко. – Але вони не згадують за яку саме Україну боролася УПА. Все тому, що в тій Україні не знайшлося б місця для політиків та їхніх спонсорів. Коли йдеться про соціальні й політичні цілі боротьби УПА, то, для так званих, успішних українців, настає незручний момент. УПА боролася за те, щоб влада і власність належала усьому суспільству, а не якісь меншості. У боротьбі між пануючими класами і трудовим народом повстанці займали бік трударів, а не патякали про примирення класів. Вони виступали за Україну без холопа і без пана".


Зараз ви читаєте новину «"Вибори не вихід – вихід боротьба", - автономи провели марш УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі