понеділок, 22 листопада 2010 14:02

Вибори до Ради будуть в жовтні 2012 р. - Чечетов

Вибори до Ради будуть в жовтні 2012 р. - Чечетов

Парламентські вибори вібудуться в жовтні 2012 р. і пройдуть на змішаній основі. Про це в ході прес-конференції заявив перший заступник голови Партії регіонів Михайло Чечетов, передає РБК-Україна.

"Ще напередодні виборів до місцевих органів влади Президент Віктор Янукович зробив заяву, закликавши більше не вносити зміни до виборчого законодавства прямо перед виборами. Немає сумніву, що нам потрібні довгострокові і єдині правила проведення виборів ... Тому відразу після виборів Президент підписав документ про створення комісії, яка займається напрацюванням такого законодавства", - сказав він.

За його словами, керівник цієї комісії, міністр юстиції Олександр Лавринович "вже сказав, що двома принциповими моментами нового закону будуть вибори не політичних блоків, а політичних партій ... Другий непорушний момент - це вибори хоча б половини депутатів на мажоритарній основі. І це цілком логічно, щоб половина депутатів обиралася на мажоритарній основі, а друга половина - на партійній основі", - додав він.

Чечетов підкреслив, що "Президент дав доручення надати напрацювання з Виборчим кодексом до 1 травня 2011 р. ... І такі виборчі новації будуть подані до Верховної Ради України, тим більше, що всім сьогодні зрозуміло, що наступні парламентські вибори будуть в останню неділю жовтня в 2012 р.", - прогнозує він.

Нагадаємо, ВР 19 листопада попередньо схвалила проект закону (№ 7265) "Про внесення змін до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", що передбачає уніфікацію термінів повноважень вищевказаних органів влади - 5 років.

Відповідно до встановленої процедури, для внесення змін до Конституції за наявності позитивного висновку КСУ відносно них на одній сесії повинні проголосувати не менше 226 народних депутатів, і на наступній сесії - не менше 300. Таким чином, дані зміни можуть вступити в силу не раніше лютого 2011 р.

Згідно з прийнятим актом, парламентські вибори повинні будуть проводитися в останню неділю жовтня 2012 р., вибори Президента України - в останню неділю березня 2015 р. Термін повноважень сільської, селищної, міської, районної, обласної рад, депутати яких обрані на чергових виборах, складає 5 років, а припинення повноважень цих рад призводить до припинення повноважень депутатів цих рад.

Зараз ви читаєте новину «Вибори до Ради будуть в жовтні 2012 р. - Чечетов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі