вівторок, 25 вересня 2012 21:35

Виборчий процес 2012 року є найбільш спокійними з 2004 - член ЦВК

Виборчий процес 2012 року є найбільш спокійними з 2004 - член ЦВК
Михайло Охендовський не бачить разючих порушень виборчого процесу. Фото: mv2010.org.ua

Порушення під час виборчого процесу відбуваються не тільки в Україні,а  й у всьому світі.

Про це в ефірі 5 каналу сказав член ЦВК Михайло Охендовський.

"На мій погляд, як людини яка має певне відношення до організації виборів в Україні всіх без винятку з 2004 року, якраз цей виборчий процес є найбільш спокійним", - наголосив він.

Член ЦВК переконаний, що якщо судити з рівня звинувачень, яким обмінюються кандидати у народні депутати, чи політичні партії, якщо судити з рівня кількості спроб впливу на громадську думку, аби підготувати її до фальсифікацій на виборах, що  не можна приймати їхні результати,  то ці всі рівні є набагато меншими.

"У нас абсолютно спокійний виборчий процес. Це підтверджується і кількістю скарг, які розглядаються і взагалі надходить до ЦВК. Кількість повідомлень про порушення виборчого процесу на цих виборах є в рази нижчою у порівнянні з попередніми виборчими процесами", - підкреслив Охендовський.

"Згідно з цим можна судити і про рівень соціальної напруги. На мою думку, він є набагато нижчим", - додав він.

Водночас, член ЦВК наголосив, що порушення дійсно мають місце, але досконалих вибрів не має не тільки в Україні, а й у світі в цілому.

"Не треба свою державу поливати брудом, кажучи, що у нас численні порушення. Порушення на виборах є скрізь. Давайте подивимося, які це порушення, скільки їх дійсно, чи мали вони місце, чому такі повідомлення не надходить ЦВК", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Виборчий процес 2012 року є найбільш спокійними з 2004 - член ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі