четвер, 17 травня 2018 12:46

Ветеран АТО вимагає негайного розслідування справ проти директора НАБУ

Група ветеранів АТО готова проводити безстрокову акцію протесту, поки Генпрокуратура не розслідує справи проти директора НАБУ Артема Ситника і він не відповість по закону. Про це у мережі Facebook написав боєць АТО Іван Грабар.

Він повідомив, що сьогодні вранці разом з іншими ветеранами АТО повісив "пам'ятну табличку" на будинку №11-г по вулиці Петлюри у Броварах, де знаходиться одна з квартир директора НАБУ Артема Ситника.

  "Пам'ятна табличка" на будинку №11-г по вул. Петлюри у Броварах, де знаходиться одна з квартир директора НАБУ Артема Ситника
"Пам'ятна табличка" на будинку №11-г по вул. Петлюри у Броварах, де знаходиться одна з квартир директора НАБУ Артема Ситника

"Ми воювали з "сепарами" в АТО, але корупція – то не менш небезпечний ворог України", - пояснив свої дії ветеран.

За словами Грабара, ця квартира украдена Ситником у держави і у людей. "Вона проплачена брудними грішми з хабарів. Тодішній працівник Київської обласної прокуратури Артем Ситник отримував корупційні гроші за закриття кримінальних справ. А найбільше – за "кришування" дерибану дорогої землі у Козині під Києвом. Це сотні гектарів, а їх реальна вартість - багато мільйонів доларів… А йому перераховували "подяку" у спеціально створений "благодійний фонд". З нього потім була оплачена квартира Ситнику у Броварах", пояснив він.

Минулого року Генпрокуратура відкрила 2 кримінальні справи – по розкраданню землі і по краденій квартирі. "Але руху в них немає ніякого. Так не має бути. Головний антикорупціонер України повинен бути кришталево чистим. А він займався і займається корупцією. Крав у прокуратурі – тепер краде і в НАБУ. За 3 роки жоден олігарх, жоден великий корупціонер не посаджений. Справи проти них гальмуються і закриваються – наприклад, по Злочевському. Це – "договорняки". Потім уже не квартири з'являться у Ситника – особняки і яхти?", - обурився активіст.

"Ми з побратимами по АТО хочемо привернути увагу до беззаконня. Ми готові проводити безстрокову акцію протесту. Поки прокуратура не розслідує справи проти Ситника і він не відповість по закону. Злодій повинен сидіти в тюрмі. Навіть якщо він при високій антикорупційній посаді", - вважає Грабар.

Раніше журналіст-розслідувач Володимир Бойко, посилаючись на документи, повідомляв подробиці кримінальних справ, порушених Генеральною прокуратурою України проти директора НАБУ Артема Ситника. Зокрема, стверджується, що у 2008-2009 рр. тодішній начальник слідчого відділу прокуратури Київської області Артем Ситник став активним учасником афери, яку влаштував разом з прокурором Київської області Гардецьким. Для збору грошей з учасників кримінальних проваджень, які розслідував Ситник, був використаний благодійний фонд "Правозахисна фундація "Вільна громада". Засновником цього фонду виступив подільник Гардецького та Ситника по земельних оборудках – селищний голова Козина Валерій Гартік. "Саме з коштів, акумульованих на рахунку цього фонду, і купляли собі квартири такі як Ситник", - пише В.Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Ветеран АТО вимагає негайного розслідування справ проти директора НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі