середа, 06 травня 2020 16:15

Весна прийшла, але своїх саджати не хочеться. Чиновники зможуть ховати майно в дітей

Весна прийшла, але своїх саджати не хочеться. Чиновники зможуть ховати майно в дітей
Партія Зеленського разом з ОПЗЖ просуває законопроєкт про приховування майна чиновниками

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики підтримав та рекомендує ухвалювати законопроєкт №3355-1, який дозволить чиновникам не показувати в деклараціях дітей і записане на них майно, якщо вони не мешкають разом із декларантом.

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови комітету, нардеп Ярослав Юрчишин.

"Комітет з антикорупційної політики можна легко переіменовувати на комітет корупційної політики.

Щойно голосами частини "Слуг народу" та ОПЖЗ визнано некорупційним та рекомендовано приймати за основу й у цілому законопроєкт 3355-1, який дозволяє:

- уникати декларування майна чиновниками, якщо воно записане на неповнолітніх дітей, які не проживають з декларантом. Купив син умовного голови ДПС Любченка квартиру у свої неповні 18, зареєстрував на себе, довести походження грошей не може, але батько - поза підозрою;

- недекларування радниками на громадських засадах президента України. Радник із питань працевлаштування Денис Єрмак (усі збіги - вигадані) може не декларуватися, гроші він точно не від держави отримував.

Усе це прикривалося потребою декларуватися членам наглядових рад державних підприємств. На врегулювання якого спрямовано альтернативний 3355. Який комітет відхилив.

Чому такий поспіх? 1 червня завершується річне декларування. Треба встигнути все переписати на дітей, зареєструвати дітей деінде, бажано 29 грудня, залучити радників на громадських засадах.

Так і завершується антикорупційна реформа Зеленського - скасуванням норм, запропонованих ним і прийнятих більшістю восени. Весна прийшла, своїх саджати не хочеться", - написав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про реформи можна забути. Зеленський не буде боротися з олігархами

Авторами законопроєкту 3355-1 виступили 28 нардепів. Також серед ініціаторів - перший віцеспікер Руслан Стефанчук, обраний від "Слуги народу".

Зараз ви читаєте новину «Весна прийшла, але своїх саджати не хочеться. Чиновники зможуть ховати майно в дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі