понеділок, 06 листопада 2017 19:48

Верховній Раді нагадали про старі борги

Верховній Раді нагадали про старі борги
Верховна Рада має "старі борги", як наприклад оновлення ЦВК. Фото: УНІАН

Питанням "номер один" для Верховної Ради є державний бюджет на 2018 рік. Проте за парламентом залишаються "старі борги". Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Лишається всього 3 тижні до часу "Ч" (згідно Бюджетного кодексу парламент має до 25 листопада затвердити проект держбюджету у першому читанні. - Gazeta.ua). Тому уряду та бюджетному комітету необхідно в найкоротші терміни розпочинати публічну дискусію навколо проекту головного фінансового документу країни", - зауважив експерт.

Також політолог назвав інші актуальні питання роботи парламенту.

"В першу чергу потрібно проголосувати зареєстровану "Опоблоком" та "Батьківщиною" постанову про скасування медичної реформи. Якщо постанову скасують - реформу розблокують, а президент її підпише.

Законопроект про приватизацію державних підприємств депутати мають проголосувати в першому читанні у четвер. Його прийняття дозволить зробити процедури приватизації прозорішими та швидшими. Треба нарешті вирішити питання з призначенням аудитора НАБУ. Важливо щоб він користувався суспільною підтримкою та мав доброчесну репутацію.

За парламентом лишаються старі борги: оновити склад ЦВК (три роки тому сплив термін повноважень 12 із 15 членів. Вони продовжують виконувати обов'язки на підставі змін до закону про Центральну виборчу комісію. - Gazeta.ua) , призначити Рахункову палату, ухвалити новий закон про вибори за відкритими списками", - сказав Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чого нам тягнути під ялинку" - Гройсман кличе Раду приймати бюджет

У вівторок, 7 листопада, Верховна Рада розпочинає пленарний тиждень. Депутати зберуться у сесійній залі після двох тижнів роботи в комітетах і з виборцями.

Зараз ви читаєте новину «Верховній Раді нагадали про старі борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі