середа, 18 травня 2011 12:03

Верховна Рада потурбує Нацрадіо з приводу опозиційного метеоролога

Верховна Рада потурбує Нацрадіо з приводу опозиційного метеоролога

Верховна Рада готуватиме запит до Національного радіо з приводу того, що від ефіру усунули працівницю Укргідрометцентру Людмилу Савченко нібито за те, що вона дозволила собі некоректні вислови у бік влади під час озвучення прогнозу погоди.

Це питання підняла нардеп від НУ-НС Ірина Геращенко, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Учора в інтернеті з'явився запис про те, що проста жінка Людмила Савченко обурилась діями влади. І за це її усунули від ефіру. Я пропоную підготувати запит до Нацрадіо про те, що це недопустимо", - сказала Геращенко.

Спікер ВР Володимир Литвин підтримав депутата і пообіцяв, що такий запит буде.

Сама ж Савченко у коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявила, що піти з ефіру було її власним рішенням.

"Я вирішила, що це буде мій останній ефір. Мене дуже схвилювали події 9 травня у Львові, тому я сказала це. Це моя особиста позиція, а не позиція Гідрометцентру. Мені не дзвонили ані з радіо, ані від влади. А моє керівництво сказало мені, що я не мала права використовувати час, наданий для прогнозу для своїх цілей. Я погодилась з цим", - сказала Савченко.

Нагадаємо, Національне радіо відмовилось від прямих включень з Укргідрометцентру через те, що начальник відділу метеорологічних прогнозів Людмила Савченко розкритикувала ситуацію в країні в прямому ефіру.

Зокрема, 12 травня під час прямого включення Людмила Савченко почала говорити про погоду зі слів про красу природи. Але потім заговорила про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада потурбує Нацрадіо з приводу опозиційного метеоролога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі