вівторок, 20 лютого 2018 13:24

Вбивства на Майдані: 102 особи оголошені в розшук

Вбивства на Майдані: 102 особи оголошені в розшук
Більшість підозрюваних у вбивствах майданівців ховаються в Росії. Фото: ukrinform.ua

Генпрокуратура оголосила в розшук 102 особи у справі про вбивства учасників Революції гідності взимку 2014 року.

Про це повідомив керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу 20 лютого.

"На сьогоднішній день 102 особи оголошені в розшук. Це і внутрішньодержавний розшук. І звернення до Інтерполу з тим, щоб оголосити в міжнародний розшук. Щодо обвинувачень у причетності до подій на Майдані чиновників, правоохоронців, керівництва держави Інтерпол висловив свою категоричну позицію. Ми робили кілька спроб їх переконати. Вони вбачають тут ознаки політичних переслідувань. Тому що нібито ці події відбувалися на фоні зміни влади", - сказав Горбатюк.

За його інформацією, більшість фігурантів справи про розстріли на Майдані переховуються в Росії. На запити про екстрадицію російська прокуратура відмовила.

"Доки позиція Росії не зміниться, залишається один спосіб притягнути цих осіб до відповідальності і покарати - це заочна процедура. Вживаються заходи по цій процедурі", - додав Горбатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горбатюк повідомив про знищення доказів по справі Майдану

18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули понад сто учасників Революції гідності, більш як тисяча дістали поранення, сотні заарештували та піддали тортурам.

Зараз ви читаєте новину «Вбивства на Майдані: 102 особи оголошені в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі