середа, 06 березня 2013 10:56

ВАСу розпочав чергове засідання у справі Власенка

ВАСу розпочав чергове засідання у справі Власенка
Фото: tymoshenko.ua

У ВАСу розпочалось чергове засідання у справі щодо позбавлення мандату народного депутата Сергія Власенка.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, одразу після початку засідання було оголошено перерву у судовому засіданні на 15 хвилин. Сторона обвинувачення вивчає документи, витребувані судом у колегії адвокатів. Сторона захисту вивчає документи, надіслані Генеральною прокуратурою України.

Засідання знову проходить у маленькому залі. Спочатку мали намір виділити приміщення на 250 осіб, однак за пів години до самого засідання, приміщення змінили. В результаті цього у коридорі суду з'явилась величезна черга із кількох сотень журналістів.

На засіданні присутні лідери опозиційних фракцій Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок. Самого Власенка на засіданні суду немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інституту парламентаризму загрожує реальна небезпека" — експерт

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України продовжить сьогодні розгляд позову про дострокове позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка. Цьому члену опозиційної фракції "Батьківщина" закидають поєднання депутатства з адвокатською практикою. На вчорашньому засіданні у Вищому адміністративному по справі щодо позбавлення мандату народного депутата Сергія Власенка знепритомніла депутатка європарламенту Ребека Хармс.

На знак протесту проти переслідування свого колеги опозиційні депутати Верховної Ради у вівторок блокували роботу парламенту. Держдепартамент США, чиновники Європейського Союзу у своїх заявах висловили стурбованість через справу Власенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов погрожує, що "регіонали" розблокують трибуну ВР силою

У вівторок ВАСУ за позовом спікера Рибака вже позбавив мандата регіонала Андрія Веревського – він одночасно був депутатом і керівником комерційної структури.

Зараз ви читаєте новину «ВАСу розпочав чергове засідання у справі Власенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі