субота, 08 квітня 2017 10:26

Вашингтон та Москва побили горшки в радбезі ООН

Вашингтон та Москва побили горшки в радбезі ООН
Вашингтон і Москва обмінялися взаємними звинуваченнями щодо негативних наслідків дій одне одного.Фото: AFP

На екстреному засіданні Ради Безпеки ООН, яке було скликано для обговорення ракетного удару з боку США по аеродрому сирійських урядових військово-повітряних сил Шайрат, Вашингтон і Москва обмінялися взаємними звинуваченнями щодо негативних наслідків дій одне одного. Про це повідомляє Українська служба ВВС.

Ніккі Хейлі, Постпредставник США в Радбезі ООН заявила що США прикладуть всі зусилля, щоб Башар Асад більше не застосовував хімічну зброю.

"Запобігання розповсюдженню та використанню хімічної зброї - невід'ємна частина наших національних інтересів. Ми готові піти далі, хоча сподіваємося, що цього не буде потрібно", - заявила Хейлі.

Також вона сказала, що переконана в тому, що "посилення Асада призведе лише до нових вбивств", засудивши у підтримці сирійського уряду Росію та Іран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль підтримуватиме Асада і після хіматаки

Представник РФ у Раді Безпеки Володимир Сафронков, зі свого боку, назвав дії США незаконними та такими, що грають на руку "терористам"

"Ваші односторонні дії приведуть регіон до жахливих трагедій", - заявив він.

Британський представник Метью Райкрофт назвав американський удар "пропорційною відповіддю на немислимий акт.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон та Москва побили горшки в радбезі ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі