пʼятниця, 21 лютого 2014 04:40

У Житомирі та Боярці пам'ятники Леніну пішли у небуття

У ніч на 21 лютого в центрі Житомира, на площі Соборній, активісти "Правого сектора" і прості городяни скинули з постаменту пам'ятник Леніну.

Як передає "Житомир.info", атакувати пам'ятник почали після 22.00. Спочатку в пам'ятник кидали "коктейлі Молотова" і поливали його бензином.

Потім активісти почали зупиняти автівки і просити у водіїв троси, щоб ґрунтовно зачепити Ілліча і "допомогти йому спуститися до людей".

Опівночі вдалося вудкою закинути петлю з троса на шию Леніну, але коли почали тягнути - трос порвався. За кілька хвилин трос знову закинули і спробу повторили.

Станом на 0.30 біля пам'ятника перебувало більше 500 осіб, переважно глядачі, і стояло близько 100 автомобілів. Активісти зупинили машину з написом "Пошта" та вмовили водія фури допомогти звалити пам'ятник.

О 0.55 Ленін у Житомирі впав.

Крім того, як передає "Українська правда", в групі "Євромайдан" повідомляється про те, що активісти скинули пам'ятник Леніну в Боярці (Київська область).

 
Зараз ви читаєте новину «У Житомирі та Боярці пам'ятники Леніну пішли у небуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі