субота, 05 вересня 2020 16:33

У Зеленського відреагували на санкції РФ проти Порошенка

У Зеленського відреагували на санкції РФ проти Порошенка
Офіс президента назвав санкції РФ передвиборчою маніпуляцією. Фото: УНН

Нові санкції проти Петра Порошенка, Святослава Вакарчука і ще низки членів парламентських партій в Офісі президента назвали передвиборчими маніпуляціями

До санкцій Росія вдалася на тлі низки скандальних подій – "насамперед безумовного отруєння опозиційного лідера Олексія Навального та тривалої політичної кризи в Білорусі, які різко погіршують ставлення світової спільноти до самої Російської Федерації та змушують світове співтовариство вкотре переглянути формати відносини з РФ у бік подальшої жорсткості й ізоляції", - йдеться на сайті президента - Цілком можливо, що таким нехитрим чином, санкційно атакуючи окремих наших громадян, РФ намагається захищати свої ситуативні інтереси та зменшувати інформаційний вплив численних негативних чинників на громадську думку всередині країни", - йдеться в заяві.

Додали, санкції можна запровадити проти всіх громадян України, якщо це стосується позицій щодо територіальної цілісності України та ставлення українців до "непорушності постулату про країну-окупанта, яка анексувала частину їхніх територій".

"З усіх цих позицій ми абсолютно єдині. З метою економії часу, необхідного для складання індивідуальних санкційних списків. Так буде чесно й справедливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Європарламенту вимагають у керівництва ЄС санкцій для Лукашенка

Санкції РФ Офіс президента називає черговою спробою погратися в маніпуляції напередодні чергових місцевих виборів і підіграти певним політичним групам.

"Вони абсолютно не впливають на наше внутрішнє політичне здоров'я", - підсумували.

До списку осіб, проти яких запроваджуються санції, є також низка інших українських політиків і чиновників: депутати від Голоси Сергій Рахманін, Кіра Рудик, Ярослав Железняк і Соломія Бобровська; позафракційна депутатка Вікторія Гриб; нардеп від Євросолідарності і член Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і його колеги по фракції Софія Федина та Яна Зінкевич; нардепи від Батьківщини Михайло Волинець, Валентин Наливайченко та Сергій Тарута; колишній депутат від Євросолідарності і дружина ексгенпрокурора Ірина Луценко; віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на санкції РФ проти Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі