неділя, 26 червня 2022 00:18

В Верховній Раді перерахували закони, які треба ухвалити для вступу в ЄС

В Верховній Раді перерахували закони, які треба ухвалити для вступу в ЄС
Розповіли, які закони має прийняти Україна для вступу в ЄС. Фото: Еспресо

Україна повинна прийняти ще низку директив від ЄС, щоб наблизити законодавство до європейських стандартів.

Верховна Рада ухвалила 81 законодавчий акт. Планується ухвалити ще близько ста таких законодавчих норм, в телемарафоні розповів голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, повідомляє Gazeta.ua.

"Питання, які пов'язані зі судочинством, антикорупційна боротьба. Ми вийдемо на комплексний план цих робіт та представимо суспільству перелік тих законодавчих актів та план їх прийняття, бо ми хочемо, щоб усе відбувалось прозоро, стабільно та прогнозовано", – сказав Стефанчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Cтатус кандидата в ЄС не впав з неба, Україна його здобула" - Зеленський

Парламент готовий до ухвалення рішень, які наближають до членства у ЄС.

До 2025 року Україна виконає усі зобов'язання, які пов'язані зі вступом до ЄС. Євроінтеграційні законодавчі акти, за словами Стефанчука, ухвалюватимуть в турборежимі.

23 червня на саміті у Брюсселі всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні та Молдові статуси кандидатів на вступ до блоку.

В українському уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року. Серед вимог ЄС − призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «В Верховній Раді перерахували закони, які треба ухвалити для вступу в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі