четвер, 04 березня 2010 16:15

В Ужгороді БЮТ втратив 13 депутатів через місцеві розбірки

В Ужгороді БЮТ втратив 13 депутатів через місцеві розбірки

Львівський апеляційний суд задовольнив прохання закарпатських "бютівців". Він залишив без змін скаргу обласної виборчої комісії. Остання просила відмінити постанову Ужгородського міського районного суду, котрою були відкликані 14 депутатів обласної ради.

Конфлікт у Закарпатській облраді виник після місцевих виборів 2006 року. Тоді фракція БЮТ розкололася на дві частини. 14 депутатів утворили фракцію "Батьківщина" і створили коаліцію із Партією регіонів, решта – десятеро – залишилися самостійною фракцією БЮТ. Вони звинуватили своїх однопартійців у зраді і два роки домагаються, щоб ті склали свої повноваження.

"У червні 2008 року обласна виборча комісія задовольнила нашу заяву і відкликала чотирнадцятьох депутатів, - розповів керівник фракції БЮТ в облраді Андрій Сербайло. – Але наступного дня більшість членів комісії відкликала свої підписи під постановою. У листопаді 2009 року ми подали скаргу до Ужгородського міськрайонного суду. Просили відкликати нинішніх депутатів, а на їхнє місце затвердити нових із виборчого списку БЮТ. Суд став на наш бік".

Обласна виборча комісія звернулася з апеляційною скаргою до Львівського апеляційного суду. Та залишила рішення без змін.

"Наш юрист Максим Янчик забрав рішення Львівського суду і сьогодні ж подав апеляційну скаргу до Вищого адміністративного суду України, - сказав Gazeta.ua голова ОВК Володимир Прохорчук. – Поки не буде прийнято кінцеве рішення, депутати від "Батьківщини" будуть виконувати свої обов"язки".

БЮТівці заявили, що скаржитимуться на обласну виборчу комісію прокуратурі.

"Депутати вже звернулися до прокуратури. Просимо, щоб ті порушили кримінальну справу за те, що виборча комісія не хоче виконувати рішення суду", - каже Андрій Сербайло.

Перед новим роком від серцевого нападу помер один із депутатів фракції "Батьківщина" Михайло Мартин. Він був заступником голови обласної ради. На місце померлого ще нікого не прийняли.

Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді БЮТ втратив 13 депутатів через місцеві розбірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі