субота, 09 травня 2009 10:26

В Ющенка заговорили про неконтрольовану інфляцію

В Ющенка заговорили про неконтрольовану інфляцію

Уряд Юлії Тимошенко приховує реальний стан справ з виконанням загального фонду Державного бюджету та наповненням Пенсійного фонду. Секретаріат Президента стикається з активною протидією з боку уряду щодо надання повної інформації в цьому напрямку.

Кабмін приховує реальні причини інформаційної блокади, та реагує формальними відписками на прохання глави держави та Секретаріату Президента України відновити публікацію даних про ситуацію в бюджетній сфері. Водночас до суспільства доноситься вихоплена з контексту інформація про чергову "перемогу" в економіці. Кабінет Міністрів просто маніпулює громадською думкою.

Кабінет Міністрів просто маніпулює громадською думкою

Такі звинувачення містяться у оприлюдненому прес-службою президента "аналізі реального стану виконання загального фонду держбюджету та наповнення Пенсійного фонду" Головної служби соціально-економічного розвитку.

Серед іншого фахівці СП дійшли висновку, що реальне виконання бюджету – значно нижче за задеклароване урядом. Бюджетні дірки латаються за рахунок викачування доходів з Нацбанку, емісійної політики, збирання податків наперед , навмисного невідшкодування ПДВ (навіть щодо сум, які вже підтверджені перевірками), поїдання накопичених раніше ресурсів.

Бюджет Пенсійного фонду побудовано на нереальній базі, він, за експертними розрахунками, має прихований дефіцит у розмірі більше 10 млрд. грн. Виконання його було б неможливим без постійного коригування запланованих показників та кредитування з боку уряду.

Ще однією нагальною проблемою фахівці СП вважають зростання кредиторської заборгованості НАК "Нафтогаз України" більше, ніж у два рази, що може призвести до банкрутства компанії. Та той факт, що уряд ігнорує проблеми НАК.

Висновок у документі зроблений невтішний: подальше продовження наявних тенденцій "матиме наслідком неконтрольовану інфляцію, посилення тиску на валютний курс, гальмування розвитку економіки..."

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Ющенка заговорили про неконтрольовану інфляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі