пʼятниця, 27 березня 2020 14:16

В уряді знайшли "хвіст" Ахметова

Претендент на посаду міністра енергетики та навколишнього довкілля Віталій Шубін, який зараз у статусі т.в.о, з порушенням заповнив декларацію. Що дало змогу приховати роботу його дружини на високій посаді у групі компаній ДТЕК олігарха Ріната Ахметова.

Про це свідчить його декларація за 2018 рік – єдина, яку він завантажив у систему НАЗК, пишуть "Наші гроші".

Автор: ukrinform.ua
  Чиновник у минулому працював в різних структурах ДТЕК.
Чиновник у минулому працював в різних структурах ДТЕК.

Із повідомлень ЗМІ, вже на найближчому засіданні Верховної Ради заплановано призначити міністра енергетики та навколишнього довкілля.

Ця посада залишається вакантною після відставки уряду Олексія Гончарука 4 березня. Одним із головних претендентів є Шубін.

Чиновник у 2011-14 роках працював у різних структурах ДТЕК, потім мав досвід роботи в трейдингу електроенергії та проєктах зеленої енергетики.

Торік у жовтні його було призначено першим заступником міністра Олександра Оржеля, після звільнення якого залишився керувати міністерством.

Шубін ще не подав декларації про доходи за минулий рік, бо через карантин держслужбовцям подовжили час подання до 1 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов каже, що Зеленському нічого не вартуватиме його допомога

Перед отриманням посади в уряді подав декларацію за 2018 рік, в якій вказав дружину Інну Лапу.

Припустився помилки в розділі про доходи дружини, яка нібито виплачує зарплату сама собі. Це дало змогу приховати юрособу, де працює жінка.

Натомість із сайту ДТЕК відомо, що Інна Лапа обіймає посаду начальника відділу з тендерних процедур у "ДТЕК Нафтогаз". Це найбільша приватна газовидобувна компанія, що входить до холдингу Ахметова.

4 березня Верховна Рада призначила прем'єр-міністром Дениса Шмигаля, який працював на керівних посадах в "ДТЕК "Західенерго" та на Бурштинській ТЕС.

17 березня Верховна Рада призначила Ігоря Петрашка міністром економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства. Той працював в агрохолдингу Олега Бахматюка.

Зараз ви читаєте новину «В уряді знайшли "хвіст" Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі