четвер, 17 лютого 2011 16:08

В Україну їде генсек НАТО

В Україну їде генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Андерс Фон Расмуссен відвідає Україну з одноденним візитом 24 лютого.

Про це він розповів в інтерв'ю журналістам.

Планується, що генсек альянсу зустрінеться з вищим керівництвом країни - президентом Віктором Януковичем, прем'єр-міністром Миколою Азаровим, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком. Крім того, Андерс Фог Расмуссен виступить з лекцією перед студентами одного з вищих навчальних закладів Києва.

Однією з тем візиту, за словами фог Расмуссена стане участь України в системі про НАТО.

"Що я хотів би обговорити під час мого візиту в Україну, так це питання, яким може бути можливий внесок України в євроатлантичну архітектуру протиракетної системи оборони", - сказав він.

Генсек альянсу нагадав, що рішення про створення такої системи було ухвалено порівняно недавно.

"Ми ще не завершили остаточну розробку архітектури і знаходимося на початковій стадії цього процесу. Минуло лише 2-3 місяці з того моменту, коли НАТО прийняло рішення розвивати систему на основі НАТО", - сказав він, додавши, що до участі в ПРО запрошена і Росія.

Вперше можливість зустрічі генсека НАТО з президентом України обговорювалася 25 лютого минулого року в рамках зустрічі новообраного президента з помічником генерального секретаря НАТО Робертом Сіммонсом. На прес-конференції в березні Генсек НАТО знову підтвердив своє бажання зустрітися з Януковичем.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В Україну їде генсек НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі