середа, 12 квітня 2023 20:10

В Україну прибула делегація Конгресу США

В Україну прибула делегація Конгресу США
Україну відвідала двопартійна делегація Сенату Конгресу США. Фото: Pexels

Президент Володимир Зеленський зустрівся із двопартійною делегацією Сенату Конгресу США.

До України прибули сенатори Джозеф Манчін, Ліза Мурковскі та Марк Келлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські сенатори просять Байдена допомогти МКС розслідувати злочини Путіна

"Поінформував про ситуацію на передовій та поділився оцінками щодо перспектив її розвитку. Детально обговорили подальші напрями американської допомоги та роль Конгресу в цьому процесі. Ми боремося за спільні цінності – свободу і демократію. Наша перемога буде визначальною для розвитку ситуації в Європі та в усьому світі. Продовження такої комплексної підтримки – оборонної і фінансової – є запорукою нашої перемоги над агресором", – вказав Зеленський.

Він подякував сенаторам за візит в Україну. Це є важливим сигналом підтримки нашої держави та всього українського народу.

23 лютого президент США Джозеф Байден приїжджав в Україну, зустрівся із Зеленським. Того ж дня оголосив про нову військову допомогу.

Цього тижня США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $350 млн. Допомога передбачає, зокрема, боєприпаси для HIMARS та артилерійські снаряди.

Торік Байден підписав закон про лендліз для України – спрощений порядок надання військової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «В Україну прибула делегація Конгресу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі