четвер, 07 квітня 2011 08:40

В Україні знову підвищили ціну на бензин

В Україні знову підвищили ціну на бензин

В Україні було встановлено новий ціновий коридор на пальне - 9,85 грн. за літр бензину марки А-95 та 9,35 грн. - за літр дизельного пального.

Як повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості, таке рішення було прийнято учора на засіданні експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерго.

Головуючий на засіданні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко зазначив, що наступного тижня відбудеться чергове засідання експертно-аналітичної групи, на якому, зокрема, розглядатиметься питання вартості пального після зменшення акцизів на моторні палива.

Міністр нагадав, що 6 квітня 2011 року, у зв'язку із складною ситуацією на ринку нафти та нафтопродуктів, на засіданні уряду було прийнято постанову про схвалення законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення ставок акцизного податку на моторні палива.

Законопроект, яким на 50 євро зменшується акциз на тонні бензину та на 30 євро на тонні дизпалива, буде розглянутий Верховною Радою України як першочерговий.

Нагадаємо, Міненерговугілля для стабілізації цін на нафтопродукти наприкінці березня запропонувало повернутися до старих ставок акцизного збору, які діяли в Україні до 1 січня 2011 року. Зокрема, знизити акциз на бензин на 27,5% - з EUR182/тонна до EUR132 / тонна.

Міністерство вважає за необхідне значно знизити акцизний збір і на дизельне паливо.

Слід також зазначити, що у березні верхня межа коридору бензину А-95 становила 9,5 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знову підвищили ціну на бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі