вівторок, 24 грудня 2019 02:33

В Україні введуть електронні паспорти - Федоров

В Україні введуть електронні паспорти - Федоров
Українці отримають електронні паспорти. Фото: Ліга

В кінці лютого 2020 року в Україні стане можливим отримання електронного паспорта. Цей документ можна буде пред'являти, показавши особистий смартфон.

"Ми вже домовилися, завдяки нашій міграційній службі, я їй дуже вдячний, що в кінці цієї зими ми запускаємо електронний паспорт. І вже можна буде подорожувати по Україні, літати літаками, їздити потягами з цим документом", - повідомив міністр цифровий трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю телеканалу "Україна".

За словами міністра, отримати такий документ зможуть громадяни України, які мають паспорт у вигляді ID-карти або біометричний закордонний паспорт. Таких українських громадян на даний момент вже 17 мільйонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили про запуск сервісу електронного водійського посвідчення

"Це нічим не відрізняється від біометричного паспорта", - заявив Михайло Федоров.

"Є кілька систем авторизації, є і пароль, можна з системи швидко вийти, якщо загубиться телефон. Найголовніше - ставити паролі, захищати гаджети, які ви використовуєте, і не відкривати підозрілі посилання, які вам приходять", - сказав міністр, відповідаючи на питання про безпеку електронного документа.

Михайло Федоров також підкреслив, що всі необхідні знання про користування електронними системами українці зможуть отримати завдяки освітній онлайн-платформі, яка запуститься 21 січня 2020 року. Кожен громадянин України зможе подивитися курси, як правильно користуватися електронними системами за допомогою гаджетів.

"Коли ми говоримо про "державу в смартфоні", ми говоримо про зручну державу. Наша філософія - зробити державу зручним сервісом", - підкреслив міністр.

Міністр відзначив успішність запуску мобільного додатка "Дія". 16 грудня почалося бета-тестування програми. Випробувати його побажали майже 60 тис. громадян України.

Протягом 5 днів кожен бажаючий міг подати заявку, щоб першим отримати доступ зі смартфонів до цифрового посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Період тестування триватиме протягом місяця. Протягом цього часу команда розробників буде аналізувати відгуки, щоб виправити можливі недоліки.

Зараз ви читаєте новину «В Україні введуть електронні паспорти - Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі