четвер, 23 травня 2013 10:30

В Україні порушують права затриманих - Amnesty International

В Україні порушують права затриманих - Amnesty International
Фото: news.liga.net

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вказує на недоліки в системі кримінального правосуддя і відсутність гарантій прав затриманих в Україні.

Про це йдеться у річному звіті "Стан прав людини у світі", оприлюдненому в четвер на сайті організації. У цій доповіді проаналізоване становище у 159 країнах, де можновладці порушують права "тих, хто стоїть на шляху їхніх інтересів", передає Радіо Свобода.

За даними правозахисників, міжнародна делегація, яка відвідала Україну в 2011 році була "завалена заявами затриманих людей". Офіційний Київ, ідеться в доповіді, проігнорував рекомендації ООН створити незалежний орган для розслідування заяв про катування.

У звіті ідеться і про ймовірно політично вмотивоване переслідування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та членів її уряду. Правозахисники також наголошують, що права гомосексуалів та трансгендерів є в небезпеці через пропоновані в парламенті зміни до законодавства.

 

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні порушують права затриманих - Amnesty International». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі