вівторок, 01 лютого 2011 13:37

В Україні може піднятись хвиля студентських протестів

В Україні може піднятись хвиля студентських протестів

Незабаром Україну може охопити хвиля студентських протестів.

З таким прогнозом виступив активіст "За Україну!", депутат Тернопільської облради Степан Барна.

Зокрема, як повідомила прес-служба "За Україну!", Барна відзначив, що зареєстрований законопроект "Про вищу освіту" у Верховній Раді можуть ухвалити вже на початку лютого, а наслідками такої постанови можуть стати деградація та корупція в університетах та інститутах держави.

"У загальному, запропоновані норми законопроекту суперечать передвиборчим обіцянкам Президента Януковича та Партії регіонів, яка зараз знаходяться при владі", – сказав політик.

Він наголосив, що деякі норми законопроекту "Про вищу освіту" загрожують ще більшою комерціалізацією освіти та узаконенням умов для високого рівня хабарництва.

На переконання Барни, якщо відповідний законопроект буде прийнятий у теперішньому вигляді, то державу охопить хвиля масових студентських протестів, а результатом законопроекту може стати поступове зникнення студентів-бюджетників та збільшення витрат батьків студентів-контрактників.

Нагадаємо, учора під будівлею комітетів Верховної Ради у Києві відбувся студентський мітинг. Студенти закидали народних депутатів конспектами, таким чином висловивши протест проти прийняття законопроекту про вищу освіту, в якому передбачається підвищення оплати за навчання.

Зараз ви читаєте новину «В Україні може піднятись хвиля студентських протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі