субота, 05 жовтня 2013 06:53

В УДАРі хочуть, аби Україна ретельніше відгородилась від Росії

В УДАРі хочуть, аби Україна ретельніше відгородилась від Росії
Фото: newsradio.com.ua

Україні необхідно посилити охорону кордону із Росією задля припинення нелегальної міграції.

Таку упевненість в ефірі телеканалу ТВі висловив голова комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, УДАРівець Валерій Пацкан.

Зокрема, коментуючи інцидент з нелегалом-підривником на українсько-російському кордоні, внаслідок якого постраждали двоє прикордонників, Пацкан зазначив, що найбільший потік нелегальних мігрантів в Україні проходить саме через східний кордон.

"Ці всі особи потрапляють до нас спочатку з Росії. Тому, в першу чергу, нам потрібно саме на східних кордонах забезпечити краще оснащення наших прикордонних служб", - заявив нардеп.

На його переконання, якщо на кордоні з Росією поставити правильний рубіж, то не буде нелегальної міграції і на заході нашої країни.

Парламентарій висловив стурбованість з приводу того, що після підписання з ЄС угоди про асоціацію спроби нелегалів потрапити до України почастішають.

"Потрібно вже вжити першочергових заходів і вже посилити захист кордону, тому що всі ці особи, які перебувають нелегально в Російській Федерації, будуть вичікувати і будуть намагатися потрапити на територію України для подальшої міграції", - пояснив Пацкан.

Він вважає за краще витрачати кошти, які зараз виділяються для утримання нелегальних мігрантів, на захист наших кордонів на сході.

Крім того, нардеп звинуватив прикордонників Росії у недбалості.

"Російські прикордонники не виявили порушника у транспортному засобі. Він потрапив до нас з чужим паспортом і з вибуховим пристроєм. Це велика недбалість прикордонників з російської сторони", - підсумував Пацкан.

Зараз ви читаєте новину «В УДАРі хочуть, аби Україна ретельніше відгородилась від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі