четвер, 16 січня 2014 12:24

В реальності бюджет ніколи не виконувався — Кушнірук

В реальності бюджет ніколи не виконувався — Кушнірук
Борис Кушнірук Фото: kvedomosti.com

Економіст Борис Кушнірук не вважає несподіваним швидкість прийняття депутатами бюджету та без обговорення, оскільки в реальності бюджет країни ніколи не виконувався.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"З точки зору моралі та права дуже погано, що бюджет розглядається таким чином. Проте для України тут немає нічого несподіваного. Ми штампували бюджети. Вони завжди були нереалістичними, як правило мали завищені показники доходу. У результаті якісь статті уряд фінансував, а якісь ні. Це все робили в ручному режимі. В реальності бюджет ніколи не виконувався. Якимсь чином вплинути на цей процес не можливо. Навіть якщо хтось пролобіював свої статті в бюджеті — це не гарантує, що йому буде профінансовано. Тому нічого нового у цьому році ми не побачили. Річ в тім, що в нас трішки перебільшують вплив бюджету на долю країни", - розповів він.

Економіст зазначив, що реальну процедуру обговорення держбюджету у парламенті не проводили давно.

"Принаймні останні чотири роки з регіоналів так точно. Навіть депутати, які голосували за цей бюджет насправді на нього не впливають. Потім вони теж будуть ходити, щоб уряд профінансував видатки, які вони пролобіювали під час обговорення бюджету на закритих засіданнях Партії регіонів. Бо коштів не буде. Як і в минулому році бюджет буде виконаний на 30 мільярдів, оскільки завищена дохідна база", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні 249 депутатів ухвалили бюджет на 2014 рік за 4 хвилини і без обговорення.


Зараз ви читаєте новину «В реальності бюджет ніколи не виконувався — Кушнірук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі