понеділок, 12 січня 2015 12:25

У Раді хочуть створити поліцію та надати соціальні гарантії для бійців АТО

У Раді хочуть створити поліцію та надати соціальні гарантії для бійців АТО
24daily.net

Завтра, 13 січня, відбудеться пленарне засідання першої сесії Верховної Ради.

Протягом останнього тижня минулого року та цього тижня до парламенту надійшли 32 законопроекти.

Серед документів - проект закону від позафракційного нардепа Андрія Білецького щодо збільшення виплат одноразової грошової допомоги учасникам бойових дій. Документ передбачає встановлення однакового розміру одноразової грошової допомоги, яка виплачується працівнику міліції та військовослужбовцю, якого було поранено під бойових дій, або його сім'ї.

Також цим нардепом та депутатом від фракції "Блоку Петра Порошенка" Олегом Петренком був зареєстрований законопроект щодо підвищення рівня соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей. Документ передбачає забезпечення правом вступу поза конкурсом до вищих навчальних закладів на державну форму навчання дітей тих військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Законопроект про соціальні і майнові гарантій учасникам добровольчих батальйонів зареєстрували нардепи від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Мельничук та Юрій Чижмарь. Документ має на меті встановлення процедури визнання учасниками бойових дій учасників добровольчих батальйонів, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Визначається судовий порядок встановлення фактів, що свідчать про участь добровольця в АТО. Таким чином, пропонується урівняти їх у правовому статусі та соціальних гарантіях з військовослужбовцями ЗСУ, Національної гвардії, СБУ та інших формувань, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Також прирівняти до учасників бойових дій в АТО військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту, осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної пенітенціарної служби, бійців добровольчих батальйонів пропонують нардепи від "Блоку Петра Порошенка" Володимир Третьяков, Гліб Загорій, Євген Рибчинський, Радикальної партії Олега Ляшка - Юрій Шухевич, "Самопомочі" - Андрій Мірошник, "Народного фронту" - Михайло Гаврилюк, Максим Бурбак. Відповідний законопроект передбачає внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Документ передбачає надання статусу учасника війни працівникам підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в забезпеченні проведення АТО.

Створити Національну поліцію пропонує лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко. Текст відповідного законопроекту поки що відсутній на сайті Ради.

Про виплату одноразової грошової допомоги у разі загибелі або інвалідності волонтера під час надання волонтерської допомоги в АТО йдеться у законопроекті зареєстрованому нардепами від "Народного фронту" Тетяною Чорновол та Миколою Величковичем.

Законопроект про обов'язкові онлайн-трансляції засідань уряду зареєстрував депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка" Микола Томенко.

Крім того, Рада має розглянути законопроект президента "Про забезпечення права на справедливий суд". У Реанімаційному проекті реформ вже вказали, що документ "суттєво підвищує вплив президента на суддів та має корупційні ризики". Раніше Порошенко заявляв, що законопроект передбачає обмеження суддівської недоторканості.

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть створити поліцію та надати соціальні гарантії для бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі