пʼятниця, 04 жовтня 2024 00:40

У Пентагоні відповіли чи захищатимуть Україну, як Ізраїль

У Пентагоні відповіли чи захищатимуть Україну, як Ізраїль
НАТО не збиватиме ракети в Україні, як в Ізраїлі. Фото: Freepik

Участь НАТО у збитті російських ракет і дронів у повітряному просторі України назвали втягуванням у війну.

Перед тим президент Володимир Зеленський закликав союзників допомогти в закритті повітряного простору України – так само, як США допомагали Ізраїлю відбити ракетний обстріл Ірану 1 жовтня. Представниця Пентагону Сабріна Сінгх зазначила, що йдеться про "два вкрай відмінні поля бою", пише Європейська Правда.

"Президент від самого початку, коли Росія вторглась в Україну, розпорядився, аби його міністерство надало Україні все, чого вона потребує на полі бою. Вони дуже успішно застосовували засоби протиповітряної оборони та інші засоби для того, аби продовжувати відвойовувати свої території", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США приготуватись: Іран посилює ядерний потенціал

Також нагадує, що Байден не раз підкреслював, що США не будуть відправляти свої війська в Україну.

Її також спитати на брифінгу, чи буде вважатись втручанням у війну збиття російських ракет з території Польщі чи Румунії – держав НАТО й сусідів України. Відповіла, що "це означатиме наше втягування у війну в інший спосіб".

"І зараз ми вважаємо, що Україна успішно захищалась і захищається проти російських ударів по своїх містах, населенню, інфраструктурі. І ми й далі гарантуватимемо, що вони мають необхідну для цього підтримку", – додала Сінгх.

Масована ракетна атака Ірану на Ізраїль, ймовірно, стане найбільшою атакою балістичними ракетами в історії.

В деяких місцях Ірану вдалося подолати багатошарову протиракетну оборону Ізраїлю

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні відповіли чи захищатимуть Україну, як Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі