пʼятниця, 12 квітня 2013 10:49

В опозиції вірять, що наступного тижня матимуть 226 голосів за київські вибори

В опозиції вірять, що наступного тижня матимуть 226 голосів за київські вибори
Андрій Павловський. Фото: ukr.obozrevatel.com

Наступного тижня парламент може проголосувати за призначення виборів у Києві — голоси на це можна знайти.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський.

Він розповів, що до порядку денному наступного пленарного тижня одним з перших питання може бути призначення дати виборів у Києві.

Нардеп пояснив, що "регіонали" подавали до Конституційного суду щодо цього питання, бо не хотіли, аби вибори в столиці проходили як "чергові". Зараз же опозиція не проти того, щоби вони були "позачерговими", тобто на 2 роки - до всеукраїнських виборів до місцевого самоврядування у 2015 році. Головне — аби ці вибори відбулися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто у Партії регіонів не збирається узурповувати владу в Києві — Філіппов

"Що не сподобалося "регіоналам"? Що там написано "чергові вибори". Для опозиції це не принципово. У нас є постанова Володимира Яворівського, де зазначено, що можна вважати ці вибори позачерговими", - пояснив Павловський.

Він додав: "І не страшно, якщо вибори будуть позачерговими — хай оберуть Київраду та міського голову на два роки до 2015, а потім разом з усіма органами самоврядування будуть перевибори вже на 5 років. Але не можна Київ залишати на 2-3 роки взагалі без легітимної влади. Бо якщо Київрада сама собі продовжують повноваження, то в Конституційному та кримінальному праві це називається "узурпація влади" з перевищенням повноважень. І той, хто це зробить, рано чи пізно буде нести відповідальність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не виключає, що розпустить Раду, але "у крайньому випадку"

Водночас, Павловський не виключає, що цього разу голосів за Київ у парламенті таки вистачить.

"На Київ є шанс назбирати голоси. Якщо проголосують комуністи, і ще підтягнути деяких позафракційних, то, за попереднім підрахунком - важко, але можна спробувати назбирати 226 голосів", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До порядку денного ВР внесли питання про декриміналізацію Тимошенко та вибори в Києві - Яценюк

Нагадаємо, що минулого пленарного тижня Верховна Рада вже голосувала за призначення дати виборів у Києві, однак провалила це питання. Протестуючи проти цього, опозиція заблокувала трибуну ВР. "Регіонали" ж відмовляються вирішувати це питання до відповідного роз'яснення Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції вірять, що наступного тижня матимуть 226 голосів за київські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі