четвер, 06 червня 2013 06:50

В опозиції скаржаться, що їм не дали можливості зачитати звіт про порушення на виборах

В опозиції скаржаться, що їм не дали можливості зачитати звіт про порушення на виборах
Арсен Аваков. Фото: obozrevatel.com

Звіт ТСК щодо порушень на парламентських виборах без пояснень зняли з порядку денного Верховної Ради.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Арсеній Аваков, коментуючи припинення роботи Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування порушень на  парламентських виборах 2012 року.

"Останнє засідання комісії пройшло 21 травня, як це передбачає постанова. Таким чином ми не маємо жодних питань щодо того що в двумісячний строк комісія мала завершити роботу. Це була і наша вимога, тому що ми хотіли як найшвидше зробити висновки", - наголосив він.

Однак, за його словами, депутатам не дали можливості виступити зі звітом розслідувань ТСК.

"Питання в тому, що 21 травня я звернувся до Рибака (спікер Володимир Рибак - ред.) з тим, щоби нам надали слово для звіту, оскільки комісія здійснила роботу. І на той момент, на найближчу сесійну п'ятницю, це питання стояло на порядку денному, - пояснив нардеп. - У четвер ввечері  воно стояло на порядку денному на сайті Верховної Ради і я готувався до звіту. У п'ятницю воно зникло з порядку денного. Коли я побачив, що ми приходимо до Рдаи через тиждень, то подав на реєстрацію. Мені сказали що реєстрації не буде, бо не було кворуму. А по друге, строк пройшов".

Аваков також пояснив, що проміжного звіту комісії не було, оскільки строк її роботи був занадто маленьким.

"Проміжного звіту не було, бо на час звернення з цією інформацію про проміжний звіт, нам було сказано, що у нас всього двомісячний,а  не шестимісячний строк, тому звіт уже вкінці", - підкреслив він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, хто на саме, на його думку, зняв це питання з порядку денного ВР, парламентар зауважив:  "Апарат Верховної Ради навряд чи бере на себе відповідальність не реєструвати подання народного депутата".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції скаржаться, що їм не дали можливості зачитати звіт про порушення на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі