неділя, 24 липня 2022 15:41

В ООН відхрестилися від коментаря свого "представника" щодо атаки на порт в Одесі

В ООН відхрестилися від коментаря свого "представника" щодо атаки на порт в Одесі
В ООН спростували коментар свого "представника" щодо атаки на порт в Одесі. Фото: 24

В Організації Обʼєднаних Націй спростували коментар неназваного нібито їхнього джерела про обстріл Одеського порту.

23 липня The New York Times написала, що "представник" ООН заявив – Росія не порушила зернову угоду обстрілом Одеси. Сьогодні, 24 липня, повідомлення спростував речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Вчора The New York Times опублікувала провокативну новину, українські ЗМІ її передрукували. Нібито неназване джерело в ООН стверджує, що ракетним ударом по порту Одеси РФ технічно не порушила зернову угоду, підписану в Стамбулі. Мовляв, Росія не обіцяла не обстрілювати ті частини українських портів, які напряму не задіяні в експорті зерна. М'яко кажучи, нас така позиція здивувала", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це плювок Путіна в обличчя Гуттерішу й Ердогану" – у МЗС різко відреагували на атаку Одеси

І пояснив, що МЗС після повідомлень одразу звернулося до ООН, щоб там пояснили коментар.

"Ми одразу звернулися до керівництва ООН за роз'ясненнями. Сьогодні ми отримали запевнення, що неофіційний коментар "неназваного джерела" для The New York Times не відображає позицію ООН. Лише заява генсекретаря Гутерріша відображає позицію організації. От і біда з цими неназваними джерелами: запустили провокативний наратив, а відповідальності жодної. Це було зроблено навмисно або ненавмисно – питання відкрите", – розповів Ніколенко.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш засудив ракетний удар росіян по порту Одеси.

Він заявив, що вчора у Стамбулі сторони взяли на себе зобов'язання на світовій арені щодо дотримання безпечного руху українського зерна.

Зараз ви читаєте новину «В ООН відхрестилися від коментаря свого "представника" щодо атаки на порт в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі