четвер, 03 червня 2021 10:26

В ООН назвали підпал автомобілів видання, близького до Добкіна, "актом залякування"

В ООН назвали підпал автомобілів видання, близького до Добкіна, "актом залякування"
Місія ООН з прав людини: "Працівники ЗМІ в Україні продовжують стикатися "з нападами, актами залякування і погрозами"

Підпал автомобілів співробітників видання "Час Добкіна" зафіксований в Звіті ООН по ситуації з правами людини в Україні за період з 1 лютого по 30 квітня 2021 року.

Про це свідчить текст звіту, оприлюдненого на офіційному сайті місії ООН в Україні.

Як відзначили в місії ООН з прав людини, працівники ЗМІ в Україні продовжують стикатися "з нападами, актами залякування і погрозами".

"У той час як онлайн-загрози стали більш поширеними в контексті COVID-19 через менші можливості для зустрічей в автономному режимі, інші види залякування, такі як спроба нанесення шкоди власності, тривають", - йдеться у звіті.

За інформацією місії ООН, "протягом звітного періоду ММПЧУ зафіксувала три випадки майнової шкоди в помсту за роботу професіоналів ЗМІ або редакційну політику ЗМІ, які вони представляють".

"Дві з цих трьох атак були спрямовані на співробітників харківської газети, імовірно пов'язаної з кандидатом на майбутніх місцевих виборах в Харкові, намічених на 31 жовтня 2021 року", - говориться у звіті.

Нагадаємо, на початку квітня в Харкові почали випускати друковане видання "Час Добкіна". При роздачі першого випуску видання невідомі в центрі міста напали на волонтерів, які роздавали "Час Добкіна" і облили їх зеленкою.

У ніч на 20 квітня з інтервалом в 7 хвилин було спалено два автомобілі співробітників видання "Час Добкіна", а також провокатори принесли до під'їзду житлового будинку похоронні вінки, а стіну спотворили написом з погрозами.

У "Часу Добкіна" впевнені, що підпали машин пов'язані з систематичними провокаціями на адресу видання з боку політичних опонентів. А дані злочинні дії розцінюють як загрозу, залякування і перешкоджання виконанню своїх професійних обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «В ООН назвали підпал автомобілів видання, близького до Добкіна, "актом залякування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі