четвер, 13 серпня 2009 14:07

В МЗС сумніваються в призначенні Зурабова послом

В МЗС сумніваються в призначенні Зурабова послом

В українському МЗС висловлюють сумнів, що Михайло Зурабов буде призначений послом Росії в Україну.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в МЗС.

"Немає ніякої впевненості, що Зурабов буде взагалі призначений на посаду глави дипломатичного представництва Росії в Києві", - сказав співрозмовник.

Він підкреслив, що "насправді відповідно до російського законодавства Михайло Зурабов послом не є, оскільки не був призначений на цю посаду відповідним указом президента РФ".

"Строго кажучи, на сьогоднішній день їхати або не їхати в Київ Зурабов може тільки як приватна особа, тому формально немає підстави називати затримку з його приїздом в Україну "відстрочкою напрямку посла", - підкреслив співрозмовник.

У зв"язку з цим, він висловив подив розповсюджуванню в ЗМІ трактування рішення російського президента відносно Михайла Зурабова як затримки з направленням посла Росії до Києва.

Як писала раніше Gazeta.ua, президент Росії Дмитро Медведєв відклав приїзд до України нового посла - Михайла Зурабова. Про це він написав у відкритому листі до глави нашої держави Віктора Ющенка.

"Проблемы в двустороннем сотрудничестве, конечно, существовали и ранее, - пише Медведєв. - Однако то, что мы наблюдаем в годы Вашего президентства, нельзя воспринимать иначе, как отход украинской стороны от принципов дружбы и партнёрства с Россией, закреплённых в Договоре 1997 года. Ситуация не только не выправляется, а напротив, деградирует".

Тиждень тому Віктор Ющенко погодився на призначення Михайла Зурабова послом Росії в Україні. Хоча до цього майже два місяці мовчав і не підписував агреман - попередню згоду держави на прийняття дипломата. До останнього Зурабов працював радником Медведєва. Із 2004 по 2007 рік був міністром охорони здоров"я і соціального розвитку Росії. Його називають "людиною російського прем"єра Володимира Путіна".

Зараз ви читаєте новину «В МЗС сумніваються в призначенні Зурабова послом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі