понеділок, 24 лютого 2014 13:33

У травні потрібно було обирати Верховну Раду — політолог

У травні потрібно було обирати Верховну Раду — політолог
Фото: www.dw.de

Політолог Віктор Небоженко не розуміє, чому народні депутати не хочуть йти на дострокові парламентські вибори.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"У нас складається парадокс, який може призвести до нових напружень. Якщо після величезного кровопролиття у Києві було прийнято рішення про перехід до парламентської системи, треба думати про основний центр влади. Ним має бути Верховна Рада. Потрібно починати саме з її переробки. Президент зараз — другорядна фігура. Не було необхідності так швидко поспішати із президентськими виборами", - зазначив експерт.

"У травні потрібно було обирати Верховну Раду, щоб побачити нові обличчя, отримати реальну легітимність та нормальну передачу влади. Бо ми зараз матимемо легітимного президента, але слабо-легітимний парламент, який наполовину складається із колишніх злочинців та партій, які скоро заборонять. Де гарантія, що ми не побачимо новий конфлікт? За ким піде майдан — за парламентом чи президентом? Це питання постане після 25 травня", - наголосив політолог.

Небоженко припускає, що депутати не йдуть на вибори парламенту, бо зараз лідери опозиції хочуть з'ясувати, хто з них старший.

Він також зауважив, що українцям повезло через те, що організатори штурму майдану та розстрілу людей не мали план "Б" на випадок поразки. "Путін та Кремль підтримали Януковича. Однак не розглядали варіант перемоги народу. У Януковича запасного плану теж не було. Тому його зникнення схоже на втечу. За бандитською логікою, якщо ти є співучасником злочину, пролилася кров, то ти нею вже пов'язаний. Тому все керівництво міліції та СБУ попалося по повній програмі. Вони хіба треба в Росії? Їх там усіх відправлять на Кавказ", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «У травні потрібно було обирати Верховну Раду — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі