пʼятниця, 14 березня 2014 20:19

У Криму вже перебувають 22 тисячі російських військових - Тенюх

У Криму вже перебувають 22 тисячі російських військових - Тенюх
Ігор Тенюх Фото: kmu.gov.ua

Майже 22 тис. російських військовослужбовців на сьогоднішній день знаходяться в Криму. Про це заявив в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх.

За його словами, цієї кількості військових вистачить для наступальної операції за межі Криму.

"За сьогоднішню ніч, за сьогоднішній день була передислокована ще додаткова чисельність військових Росії. І зараз загальна чисельність військових у Криму досягла 22 тис. чоловік... Те угруповання, яке створене на території Криму, може бути застосоване для проведення наступальної операції на решту території України", - сказав він в ефірі "Шустер-Live" на Першому національному в п'ятницю ввечері.

В.о. міністра оборони також повідомив, що в порту Ялта швартуються великі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ, з яких вивантажується військова техніка.

Разом з тим, Тенюх висловив впевненість у тому, що Збройні сили України зможуть дати відсіч "окупантам" і захистити територію країни та її суверенітет.

8 березня в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх повідомив, що близько 18 тис. російських військовослужбовців знаходяться на території Автономної республіки Крим, з них 6 тис. - з військ спецпризначення.

"На даний час (8 березня - ред.) на території автономії перебувають близько 18 тисяч російських військовослужбовців, з них 6 тисяч - спецназ, в той час як відповідна міждержавна угода передбачає розміщення тільки 12,5 тис. військовослужбовців", - сказав Тенюх.

Зараз ви читаєте новину «У Криму вже перебувають 22 тисячі російських військових - Тенюх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі