вівторок, 18 березня 2014 18:33

У Криму прихильники України бояться репресій і не хочуть відмовлятися від російських паспортів

У Криму прихильники України бояться репресій і не хочуть відмовлятися від російських паспортів
Фото: rusmirzp.com

Жителі Криму, які підтримують цілісність України, боятися відмовлятися від російських паспортів. Про це повідомляє LB.ua.

"Боюся відмовлятися від російського паспорта. Не хочу записувати себе в список для репресій", - ділиться житель Севастополя, що підтримує Україну.

Інший прихильник України в Севастополі також говорить, що не відмовлятиметься від російського паспорта, але й отримувати його не буде: "Я не визнаю ці окупаційні влади законними і не збираюся виконувати її розпорядження".

Співрозмовники видання не хочуть розкривати свої імена, бо побоюються переслідувань з боку проросійських активістів. 9 березня прихильники російського статусу Криму напали на мирний мітинг під українськими прапорами в Севастополі. Також були напади на місцевих журналістів та активістів.

Нагадаємо, сьогодні офіційна Москва оголосила, що всі кримчани автоматично стають громадянами Росії. Незгодні повинні повідомити про це російській владі протягом місяця. Точна процедура відмови від російського громадянства поки невідома.

Зараз ви читаєте новину «У Криму прихильники України бояться репресій і не хочуть відмовлятися від російських паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі