середа, 06 червня 2012 10:13

Цього року вибори мера Києва, скоріш за все, не відбудуться - депутат

Цього року вибори мера Києва, скоріш за все, не відбудуться - депутат
Дмитро Андрієвський каже, що влада затягує призначення дати виборів. Фото: radiosvoboda.org

Вибори мера Києва у 2012 році, скоріш за все, не відбудуться. Провладні сили докладають максимум зусиль для затягування процесу призначення дати виборів.

Про це у своєму коментарі заявив депутат Київради Дмитро Андрієвський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черновецький давно домовився з "регіоналами"

"Багаторічна історія грабунку Києва Черновецьким та його командою на наших очах завершується цинічним фарсом – написанням заяви про звільнення. Але згідно до закону, повноваження мера припиняються не в момент написання заяви, а лише після її розгляду Київрадою", - акцентував Андрієвський.

За його словами, цю заяву депутати зможуть розглянути лише на черговому пленарному засіданні 12 липня.
Після цього, не пізніше 27 липня секретар Київради має подати клопотання до Верховної Ради України про призначення позачергових виборів міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада призначить вибори мера Києва разом парламентськими, щоб заплутати людей - Яворівський

"Але оскільки парламент у той час буде вже на канікулах, задовольнити клопотання Верховна Рада  зможе тільки на наступній сесії, яка розпочнеться 4 вересня", - наголосив Андрієвський.

За словами політика, позачергові вибори Київського міського голови у такому випадку не зможуть бути проведені одночасно з парламентськими 28 жовтня 2012 року. Згідно з законом, Рада може прийняти відповідну постанову не раніше, ніж за 60 днів до дня проведення позачергових місцевих виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катеринчук та Кужель відтягнуть по відсотку у Кличка — політолог

"У кращому випадку вибори Київського міського голови можуть бути призначені на листопад 2012 року, що дуже малоймовірно. Скоріше за все, вони відбудуться у травні-червні 2013-го, одночасно з черговими виборами Київради", - резюмує депутат.

На думку Андрієвського, Київрада повинна виявити політичну волю та терміново провести позачергове засідання і негайно, не витримуючи 15-денного терміну, звернутись до Верховної Ради з клопотанням про призначення дострокових виборів мера.

Зараз ви читаєте новину «Цього року вибори мера Києва, скоріш за все, не відбудуться - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі