субота, 26 січня 2013 05:15

В Єгипті спалили офіс "Братів-мусульман"

В Єгипті спалили офіс "Братів-мусульман"
Фото: moi-novosti.blogspot.com

Чотири людини загинули внаслідок зіткнень між поліцейськими та демонстрантами в єгипетському місті Суец на північному сході країни, повідомляє британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі в суботу.

Всього під час безладів по всій країні постраждали більше 180 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгипет збунтувався проти свого нового президента

Хвиля протестів накрила Єгипет у переддень другої річниці повстання, яке скинуло режим Хосні Мубарака. Учасники акцій звинувачують президента Мохаммеда Мурсі і рух "Брати-мусульмани" у невиконанні даних ними обіцянок.

Зіткнення демонстрантів з поліцією в п'ятницю пройшли також і в Каїрі на площі Тахрір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкування річниці революції в Єгипті переросло у зіткнення і заворушення

Крім того, надходять повідомлення про заворушення в Олександрії. У місті Ісмаїлія на північному сході країни протестувальники підпалили офіс партії "Брати-мусульмани", зазначає Бі-бі-сі.

Як відомо, кандидат від "Братів-мусульман" Мохаммед Мурсі був обраний президентом Єгипту півроку тому. Діяльність Мурсі на посту глави держави викликала невдоволення єгиптян, що вилилося у нові вуличні протести. Зокрема, падіння популярності президента сприяло підписання ним конституційної декларації, яка дозволяє президенту країни видавати будь-які декрети, "спрямовані на захист революції".

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті спалили офіс "Братів-мусульман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі