понеділок, 22 липня 2019 16:35

На Донеччині встановили новий рекорд виборів

На Донеччині встановили новий рекорд виборів
Самовисуванець Олександр Ковальов переміг на частково окупованому окрузі №51, що на Донеччині. ФОТО: Рух ЧЕСНО

Самовисуванець Олександр Ковальов переміг на частково окупованому окрузі №51, що на Донеччині, з підтримкою 220 громадян.

Це новий рекорд за кількістю голосів, з якими вдалося перемогти на мажоритарці, зазначає Рух "ЧЕСНО".

Проголосували 676 виборців, вони обрали з-поміж 26 кандидатів.

Друге місце за кількістю голосів посів керівник військово-цивільної адміністрації Зайцевого Володимир Весьолкін — 124 голоси; третє — самовисуванець, директор фермерського господарства "Криничне" Махач Батирсултанов — 113 голосів.

На окрузі також балотувалися депутатки Надія Савченко — за неї проголосували 8 громадян та Наталія Веселова — отримала 4 голоси.

Особливість 51-го округу в тому, вказує "ЧЕСНО", що більша його частина (два райони Горлівки) окупована бойовиками. Фактично, вибори провели лише на двох дільницях у Зайцевому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК порахувала дві третини бюлетенів

Сам Ковальов керує ГО "Ніхто крім нас", до якої долучені учасників бойових дій в Афганістані. Він також зізнався, що після Революції Гідності допомагав втекти "беркутівцям", які були на Майдані. ГПУ підозрювала Ковальова у сприянні переховування зброї, утім, 2016-го суд його відпустив під зобов'язання.

На виборах 2014 року рекорд за найменшою кількістю голосів встановив Юхим Звягільський, який переміг у 45 окрузі на Донеччині. За нього проголосували 1 454 громадян.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині встановили новий рекорд виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі