понеділок, 16 лютого 2009 10:03

У БЮТ хочуть коаліцію з ПР

У БЮТ хочуть коаліцію з ПР
Народний депутат України, заступник лідера фракції БЮТ Андрій Портнов виступає за створення коаліції БЮТ і Партії регіонів, розглядаючи в таких діях один з варіантів виходу з економічної кризи.

"Як громадянин і депутат я - прихильник ідеї коаліції з Партією регіонів. Це найдієвіший варіант виходу з кризи, адже разом ми зможемо швидко провести економічні реформи", - сказав він в інтерв"ю газеті "Комсомольська правда в Україні".

Як один з аргументів Портнов приводить спільне ухвалення законів минулого року.

З вересня (2008 року) ми продемонстрували, що можемо приймати десятки законів. Отже на якийсь час можна забути навіть про ідеологічні розбіжності", - відзначив він.

Тим часом, депутат підкреслив, що "у цієї ідеї (створення коаліції БЮТ і ПР) є і опоненти, більше всього їх всередині ПР - це люди, які координують свої дії з Секретаріатом президента".

Переговори про створення коаліції між БЮТ і ПР велися наприкінці минулого року. Проте сторони не домовилися. Через це з ПР вийшов Тарас Чорновіл, який звинуватив у зриві переговорів Льовочкіна і Лавриновича.

"На жаль, певні групи, які були зацікавлені, щоб такої коаліції (БЮТ -ПР) не було, зробили все можливе для цього. Варто пригадати Льовочкіна, який, тільки-но Янукович сказав, що готовий відмовитися від посади прем"єр-міністра, вмить заявив, що цього ніколи не буде.

У такому ж ключі "попрацював" і Лавринович, коли у розпалі були переговори, і коли вищі особи ПР давали гарантії президентові, що ця коаліція буде не проти нього, з"явився законопроект Лавриновича про процедуру імпічменту", - відзначив Тарас Чорновіл.

"ПР не готова була йти проти президента, і тому переговори з БЮТ так і завершилися", - сказав Чорновіл.

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович заявив, що коаліція ПР-БЮТ не склалася через намагання Юлії Тимошенко забезпечити собі назавжди посаду прем"єр-міністра.

За матеріалами: Інтерфакс, Комсомольська правда в Україні, Інтермедіаконсталтинг.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ хочуть коаліцію з ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі