четвер, 28 квітня 2011 09:46

В Азарова незадоволені російським газом - експерт

В Азарова незадоволені російським газом - експерт

Уряд Миколи Азарова визнав, що ціни на газ, навіть із горезвісною знижкою, які встановила Росія для України, не відповідають нашим очікуванням.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий.

За словами експерта, не враховується те, що Україна є одним з найбільших ринків споживання енергоносіїв Росії у світі.

"Не враховуються зимові чи літні періоди, коли ми маємо зберігати газ у своїх сховищах. Не враховуються питання покращення стосунків, тому що у застосованій Росією ціновій формулі є й політична складова", - зазначив Чалий.

Він зауважив, що сьогодні український уряд серйозно не задоволений тією ситуацією, яка склалась навколо газового питання.

Разом з тим, на переконання експерта, будь-які угоди можуть бути денонсовані.

"Тим більше, якщо вони приймались з порушенням норм внутрішнього законодавства. Однозначно, що принцип верховенства права відпочивав у ті дні, коли бульдозером проштовхувались "харківські угоди". Зокрема, норми Закону про міжнародні договори України були порушені. Деякі юристи говорять і про порушення Конституції України, що є ще більш серйозною підставою для денонсації цих угод", - підкреслив Чалий.

Як відомо, у квітні 2010 року президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв домовилися про подовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі до 2042 року в обмін на знижку в ціні російського газу для України протягом десяти років.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова незадоволені російським газом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі