четвер, 05 листопада 2009 15:00

Ющенку радять ввести надзвичайний стан і... очолити уряд

Ющенку радять ввести надзвичайний стан і... очолити уряд

Президент України Віктор Ющенко повинен відстрочити проведення президентських виборів і ввести надзвичайний стан в країні у зв"язку з епідемією грипу, вважає екс-заступник глави Служби безпеки України генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

"Президент повинен розуміти, куди ведуть ці вибори, яка існує небезпека. Він повинен їх (вибори), як мінімум, пересунути за часом проведення", - сказав Скіпальський на прес-конференції в четвер в Києві.

За його словами, в умовах епідемії грипу "здоровий глузд підказує і підштовхує до подібних дій".

При цьому, екс-глава СБУ підкреслив, що в даному випадку президентові слід було б перебрати на себе повноваження Кабінету міністрів України, а також Верховної Ради "з тим, щоб навести лад в країні і нарешті дістати можливість хоч би звільнити санітарного лікаря (головного державного санлікаря)".

"Перебирання президентом на себе функцій Кабінету міністрів України необхідне для того, щоб не було фактів або ситуацій, коли президент не може зняти санітарного лікаря, який завалив всю цю ситуацію (з епідемією грипу)", - сказав він.

Скіпальський вважає, що президент повинен очолити уряд, "ввести надзвичайний стан в країні і почати повертатися до наведення порядку".

Він також відзначив, що готовий допомогти президентові і "надати необхідних військових і генералів" з тим, щоб такий лад був наведений в країні.

Скіпальський, народився в 1945 р. на Волині, з 1964 р. служив в структурах КДБ СРСР, народний депутат 1994-1998 рр., працював заступником міністра МНС, радником міністра юстиції, начальником управління СБУ в Донецькій області, радником і заступником глави СБУ.

У 2004 році очолював службу охорони кандидата в президенти України Віктора Ющенка, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку радять ввести надзвичайний стан і... очолити уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі