пʼятниця, 22 січня 2010 15:47

Ющенко затягував з Бандерою, бо боявся втратити виборців - Мовчан

Ющенко затягував з Бандерою, бо боявся втратити виборців - Мовчан

Насправді президент Віктор Ющенко неофіційно присвоїв звання Героя України Степану Бандері тоді ж, коли і Роману Шухевичу.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від БЮТ і поет Павло Мовчан.

"Сьогоднішнє рішення зумовлене тим, що розраховуючи на участь у другому турі, чинний глава держави відштовхував би від себе електорат, який заражений радянською бацилою щодо українських історичних персоналій, які стали негативними завдяки радянській пропаганді", - розповів "бютівець".

Мовчан підкреслив, коли оголосили Денікіна героєм Росії, коли обожнюється Врангель, коли відносяться до лику святих лідери російського білого руху, то Україна не висловлювала з цього приводу своїх застережень. За його словами, щодо Врангеля і Денікіна, то мусили це зробити, бо було винищено море українців.

Разом з тим нардеп вважає, що Ющенко не мав наміру насолити Росії, бо він позиціонує себе послідовним політиком і цілком логічно все це зробив. До Росії це не має жодного стосунку.

Мовчан ухилився від прямої відповіді, чи буде на цю подію якась реакція зі сторони прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, чи вона просто це проігнорує.

"Коли Юлія Володимирівна буде президентом, тоді і буде реагувати, присвоюючи звання Героя України іншим лідерам", - сказав.

Для Мовчана залишаються незрозумілими нагородження цим званням Героя деяких політичних діячів сьогодення.

"Мені в голову не вкладається, як може Степан Бандера чи Роман Шухевич співвідноситись з колишнім міністром агропромислового комплексу Юрієм Карасиком, за якого була зруйнована сільськогосподарська сфера в Україні, або чинним міністром Юрієм Мельником. Це для мене є таємницею Віктора Андрійовича. Ці розбіжності і спричинили те, що він тріском програв (президентські вибори – ред.)", - обурився депутат.

"Бютівець" також не вважає, що таке рішення Ющенка призведе до якогось розколу у суспільстві.

"Сьогодні День злуки, тому не буде інших нагод і дат. Він бере на себе всю відповідальність, тому це не екстраполюється на ідеологію Тимошенко. Якщо про це заговорить Віктор Янукович, то втратить свої відсотки на Заході України", - сказав Мовчан.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко затягував з Бандерою, бо боявся втратити виборців - Мовчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі