субота, 27 березня 2010 10:55

Ющенко вважає, що Янукович купив квиток на "Титанік"

Ющенко вважає, що Янукович купив квиток на "Титанік"

Екс-президент Віктор Ющенко вважає, що формування коліції "тушок" не принесе країні довгоочікуваної стабільностті.

Таку думку він висловив у прямому ефірі програми "Шустер Live".

"Прийшла нова команда, у якої 176 мандатів. Це потенціал. Це дає змогу формувати на швидких умовах уряд. Але турбує те, що знаходиться "під килимом". Перш за все, це - формування коаліцї. Тимошенко пішла дорогою, коли де-факто не було більшості, але де-юре була коаліція. Нова влада пішла протилежним шляхом: де-факто є більшість, але де-юре вона не легітимна. Коаліція має формуватися на базі фракцій. Вона не може формуватися окремими депутатами, "тушками", - підкреслив екс-президент.

Ющенко вважає, що нова коаліція не принесе суспільству стабільності.

"Ми аплодуємо, що минуло 30 днів стабільності. Але питання більшості - це Дамоклів меч, який висить над цією коаліцією. Віктору Януковичу такий парламент не зручний, але все можна було зробити законним способом", - підкреслив Ющенко.

Екс-президент наголосив, що нинішній формат коаліції не зможе ефективно працювати протягом тривалого часу.

"Це не європейська політика. У ХХІ ст. формується коаліція з комуністів, для них даються економічні портфелі в уряді. У мене таке враження, що хлопці взяли квитки на "Титанік". Це фатальна помилка "регіонів", - заявив Ющенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає, що Янукович купив квиток на "Титанік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі