пʼятниця, 13 листопада 2009 17:21

Ющенко не віддав "Артек" у руки Тимошенко

Ющенко не віддав "Артек" у руки Тимошенко

Президент України Віктор Ющенко повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями зміни до Закону "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" для повторного розгляду. Цей документ передбачав передачу дитячих центрів до сфери управління центрального органу державної влади.

Як повідомляє Головне управління інформаційної політики Секретаріату Президента, Ющенко вважає, що, прийнявши Закон, який вирішує питання управління об"єктами державної власності (до яких відносяться "Артек" і "Молода гвардія", - ред.), Верховна Рада перевищила конституційні повноваження, чим порушила кілька статей Конституції. Президент пропонує взагалі відхилити цей документ.

Представляти цю пропозицію Президента під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради України буде заступник глави Секретаріату Президента України - Представник Президента у Верховній Раді Ігор Попов.

Нагадаємо, 22 жовтня Верховна Рада передала дитячі центри "Артек" і "Молода гвардія" до сфери управління центрального органу виконавчої влади, який займається питаннями організації оздоровлення та відпочинку дітей. За проголосували 367 народних депутатів.

До цього МДЦ "Артек" ставився до сфери управління Держуправління справами.

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не віддав "Артек" у руки Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі